2021-08-31 08:34:25• hírek • Erdélysport.hu

Novák nyolcadik lett harmadik versenyszámában

Foto: facebook.com/EduardCarolNovak
Foto: facebook.com/EduardCarolNovak

Románia sportminiszterére még egy versenyszám vár a tokiói paralimpián.

Teremből az országútra váltott kedd reggel Novák Károly Eduárd és a tokiói paralimpia kerékpáros mezőnye. A csíkszeredai versenyző az egyéni indítású időfutamban volt érintett és végzett a 8. helyen.

„Az útvonal, amelyen holnap fogok versenyezni, meglehetősen nehéz és nagyon sok technikát igényel, egy tapasztalt kerékpáros összes képességét megköveteli. Nagyon kevés sík terület van, viszont sok az emelkedő, a veszélyes kanyarok, a gyors lejtők és egy alagúton is át kell haladnunk. Ráadásul az útvonal vizes is lesz, mivel holnapra esőt jósolnak”, írta le azt a 32 kilométeres szakaszt, amely rá és vetélytársaira várt Novák. „Azonban nyugodt vagyok, a motivációm nagy, és bízom benne, hogy egy jó futamom lesz”, bizakodott Románia sportminisztere.

Nos, Novák 50.16.06-os idővel teljesítette a pályát, ezzel a nyolcadik helyen végezve, négy és fél perccel lemaradva a győztes szlovák Patrick Kuril mögött. A második helyen egy másik szlovák, Jozef Metelka végzett, a harmadik pedig a brit George Peasgood lett.

A 45 éves Novák eddigi két számában egy ezüstérmet és egy 11. helyezést ért el. Utolsó versenyszámát, az országúti kerékpárosok mezőnyversenyét augusztus 3-án rendezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: